Mer aktuellt inom ILCO

Kolrektalkirurgen Maria Hermanson får stipendium från ILCO-fonden

ILCO-fonden finns som stöd för ILCO:s verksamhet med bidrag till forskning, verksamhetsutveckling och spridning av idéer. Genom ILCO-fonden kan man söka stipendium bland annat till forskning som är till gagn för personer som stomiopererats, eller har andra funktionsförändringar i tarmkanalen eller urinvägarna.

Tarmcancerevent 30 mars

ILCO bjuder in till tarmcancerevent under Folkhälsodalen den 30 mars!

ILCO:s förbundsordförande i nytt patientråd

ILCO:s förbundsordförande Charlotte Bygdemo Toytziaridis, har tillsammans med representanter från andra patientorganisationer, blivit utsedd att representera Funktionsrätt Sverige i Patientrådet för Nya Terapier och Medicinsktekniska produkter (NT-rådet).

Familjedagarna 2022

ILCO bjuder in till Familjedagarna 2022!

Kolorektalkirurgen Annika Sjövall tilldelas årets tarmcancerstipendium

Varje år under tarmcancermånaden delar ILCO ut ett tarmcancerstipendium till någon som på ett tydligt och markant sätt har förbättrat situationen för tarmcancerdrabbade, eller på annat sätt arbetat med tarmcancer. Årets mottagare är kolorektalkirurgen Annika Sjövall!

webbinarium karolinska

ILCO:s förbundsordförande deltar i debatt om sjuk- och hälsovård

Vår förbundsordförande Charlotte Bygdemo Toytziaridis kommer att delta i en debatt om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i region Västerbotten.

Världs-IBD-Dagen 2022

Den 19 maj är det Världs-IBD-dagen. ILCO uppmärksammar detta genom att lyfta fram relevanta föreläsningar om IBD, i syfte att sprida kunskap och väcka intresse kring den här diagnosgrupperna. Föreläsningar hittar du här nedan - vi hoppas att du ska tycka de är givande!

Webbinarium Sällsynta månaden

Centrum för Sällsynta diagnoser vid Karolinska och Riksförbundet sällsynta diagnoser uppmärksammar Sällsynta dagen 2022 genom att anordna ett webbinarium om patientnära forskning.

Tarmcancerkväll Västra Götaland

Tisdagen den 8 mars anordnar ILCO Västra Götaland en temakväll om tarmcancer – varmt välkomna!

Patientens nytta i hälso- och sjukvården

Den 6 december bjöd Folkhälsodalen in till en fullspäckad dag om bl.a patientens nytta i hälso- och sjukvården.

Informationskväll om IBD

Funktionsrättsbyrån

Spela bingolotto

Stöd ILCO-förbundet med 15 kronor per Bingolott som du köper genom oss.

Vill du bidra med frågor till ILCO-magasinet?

I vår medlemstidning ILCO-magasinet har vi olika experter som gärna svarar på frågor inom våra områden. Har DU en fråga som du gärna vill ställa till någon av dem.

Stomipriset 2021

Världsstomidagen 2 oktober tema: ”Stomiopererades rättigheter är mänskliga rättigheter - alltid och överallt!” Att våga prata om det svåra och leva livet fullt ut med stomi Årets Stomiprisvinnare är Stina Hägglund, 32 år, entreprenör med fokus på att hjälpa personer med stomi att leva livet fullt ut.

Världsstomidagen 2021

Här presenterar vi föreläsningar från Världsstomidagen den 2 okt.

Sidan redigerades senast: 2022-02-13