Mer aktuellt inom ILCO

Kolrektalkirurgen Maria Hermanson får stipendium från ILCO-fonden

ILCO-fonden finns som stöd för ILCO:s verksamhet med bidrag till forskning, verksamhetsutveckling och spridning av idéer. Genom ILCO-fonden kan man söka stipendium bland annat till forskning som är till gagn för personer som stomiopererats, eller har andra funktionsförändringar i tarmkanalen eller urinvägarna.

Tarmcancerevent 30 mars

ILCO bjuder in till tarmcancerevent under Folkhälsodalen den 30 mars!

ILCO:s förbundsordförande i nytt patientråd

ILCO:s förbundsordförande Charlotte Bygdemo Toytziaridis, har tillsammans med representanter från andra patientorganisationer, blivit utsedd att representera Funktionsrätt Sverige i Patientrådet för Nya Terapier och Medicinsktekniska produkter (NT-rådet).

Familjedagarna 2022

ILCO bjuder in till Familjedagarna 2022!

Kolorektalkirurgen Annika Sjövall tilldelas årets tarmcancerstipendium

Varje år under tarmcancermånaden delar ILCO ut ett tarmcancerstipendium till någon som på ett tydligt och markant sätt har förbättrat situationen för tarmcancerdrabbade, eller på annat sätt arbetat med tarmcancer. Årets mottagare är kolorektalkirurgen Annika Sjövall!

webbinarium karolinska

ILCO:s förbundsordförande deltar i debatt om sjuk- och hälsovård

Vår förbundsordförande Charlotte Bygdemo Toytziaridis kommer att delta i en debatt om framtidens hälso- och sjukvårdspolitik i region Västerbotten.

Världs-IBD-Dagen 2022

Den 19 maj är det Världs-IBD-dagen. ILCO uppmärksammar detta genom att lyfta fram relevanta föreläsningar om IBD, i syfte att sprida kunskap och väcka intresse kring den här diagnosgrupperna. Föreläsningar hittar du här nedan - vi hoppas att du ska tycka de är givande!

Ny broschyr om urinavledning

Intervju med ILCO Norrbottens ordförande Åke Skoglind

Månadens läns/region/lokalföreningsordförande är Åke Skoglind, ordförande i ILCO Norrbotten. Här nedan kan du läsa en intervju med honom, där han berättar om varför han valde att engagera sig - samt om vad som är på gång i just ILCO Norrbotten!

Anmälan till Unga Vuxna-lägret är öppen!

Nu är anmälan till årets Unga Vuxna-läger öppen!

Läsarundersökning ILCO-Magasinet 2022

ILCO-Magasinet är ILCO-förbundets medlemstidning. Den utkommer med fyra nummer årligen och innehåller en blandning av reportage, forskning, nyheter och medlemsinformation. Vi vill veta vad ni tycker om Magasinet och har därför sammanställt en undersökning om just detta!

Rapport från Almedalen

ILCO deltog i Almedalsveckan 2022! Här nedan hittar du vår sammanfattning av veckan och vårt deltagande.

Intervju med ILCO Västmanlands ordförande Bjarne Runnström

Månadens läns/region/lokalföreningsordförande är Bjarne Runnström, ordförande i ILCO Västmanland. Här nedan kan du läsa en intervju med honom, där han berättar om varför han valde att engagera sig - samt om vad som är på gång i just ILCO Västmanland!

Intervju med ILCO Västra Götalands ordförande Eva Kindvall Vinkvist!

Månadens läns/region/lokalföreningsordförande är Eva Kindvall Vinkvist, ordförande i ILCO Västra Götaland. Här nedan kan du läsa en intervju med henne, där hon berättar om varför hon valde att engagera sig - samt om vad som är på gång i just ILCO Västra Götaland!

Enkät om skuld och skam vid kronisk sjukdom

Ny enkätundersökning från Coloplast

Coloplast genomför just nu en enkätundersökning kring hur hudkomplikationer, läckage och oro för läckage kan påverka livskvaliteten för personer med stomi. Klicka på länken nedan för att delta!

ILCO:s vice förbundsordförande i webbinarium om SWIBREG

ILCO:s vice förbundsordförande, Anne Carlsson, deltog nyligen i ett webbinarium om patientverktyget SWIBREG och om livet med inflammatorisk tarmsjukdom. Klicka på videon nedan för att se webbinariet i efterhand!

Se senaste Folkhälsodalen i efterhand

ILCO:s förbundsordförande Charlotte Bygdemo Toytziaridis deltog i senaste Folkhälsodalen som gick av stapeln den 9 November. Samtalet rörde vikten av cancerrehabilitering och hur cancerrehabilitering ser ut i Sverige idag. Här nedan kan du se sändningen i efterhand.

Se sändningarna från Världscancerdagen 2023!

Den 4 februari varje år infaller världscancerdagen. ILCO är med i Nätverket mot cancer, som anordnar evenemang under världscancerdagen. Årets stora teman rörde bland annat precisionshälsa, cancerrehabilitering och tidig upptäckt. Här nedan kan du se samtliga sändningar i efterhand!

Kunskapsunderlag om livet med stomi

Enkät om sjukdomar/problem i ändtarm och analöppning

Webbinarium Sällsynta månaden

Centrum för Sällsynta diagnoser vid Karolinska och Riksförbundet sällsynta diagnoser uppmärksammar Sällsynta dagen 2022 genom att anordna ett webbinarium om patientnära forskning.

Tarmcancerkväll Västra Götaland

Tisdagen den 8 mars anordnar ILCO Västra Götaland en temakväll om tarmcancer – varmt välkomna!

Patientens nytta i hälso- och sjukvården

Den 6 december bjöd Folkhälsodalen in till en fullspäckad dag om bl.a patientens nytta i hälso- och sjukvården.

Informationskväll om IBD

Funktionsrättsbyrån

Spela bingolotto

Stöd ILCO-förbundet med 15 kronor per Bingolott som du köper genom oss.

Vill du bidra med frågor till ILCO-magasinet?

I vår medlemstidning ILCO-magasinet har vi olika experter som gärna svarar på frågor inom våra områden. Har DU en fråga som du gärna vill ställa till någon av dem.

Stomipriset 2021

Världsstomidagen 2 oktober tema: ”Stomiopererades rättigheter är mänskliga rättigheter - alltid och överallt!” Att våga prata om det svåra och leva livet fullt ut med stomi Årets Stomiprisvinnare är Stina Hägglund, 32 år, entreprenör med fokus på att hjälpa personer med stomi att leva livet fullt ut.

Världsstomidagen 2021

Här presenterar vi föreläsningar från Världsstomidagen den 2 okt.

ILCO:s debattartikel om urinblåsecancervård

ILCO:s ordförande Charlotte Bygdemo Toytziaridis betonar i en debattartikel i Dagens Medicin vikten av en stärkt vård för urinblåsecancerpatienter. Läs debattartikeln här!

Sidan redigerades senast: 2023-04-13