Unga vuxna

Är du i åldern 18-35 år? Har du någon sjukdom i urinvägar eller tarmkanal? Har du genomgått någon operation på grund av problem i urinvägar eller tarmkanal? Har du stomi? Vår huvuduppgift är att ordna roliga och intressanta träffar för dig mellan 18 och 35 år.

Aktuellt

Information om Unga vuxna-lägret 2024 kommer senare.

Bilder från unga vuxna-lägret 2021

Produktföretagen ställde ut Vinnaren i minigolf Hela gänget förutom fotografen Smide Smide Höghöjdsbana Höghöjdsbana Kvällsdopp i sjön

Kontakt

Vår Facebookgrupp

ILCO:s Unga vuxna har en egen sluten Facebook-grupp där det framförallt delas information om aktiviteter runt om i landet.

 Gå gärna med i gruppen!

ILCO:s Unga Vuxna i Skåne har en del verksamhet för dig mellan 18-35 år. Titta gärna in på deras sida! 

Evelina och Lovisa startar en podd

Presentationsavsnitt för kisseripodden. Vi är två tjejer som har startat igång en podd som handlar om kisseriproblem i alla dess former.

Kisseripodden, presentationsavsnitt

En tjej med neurogen blåsrubbning och en med blåsexstrofi presenterar sig

Lyssna på podden

Kisseripodden avsnitt 2

I detta andra avsnitt av kisseripodden så pratar vi om Evelinas operation som nyligen har skett. Vi pratar även mycket känslor kring vården och hur vi blir bemötta med våra problem.

Evelinas operation

Mötet med vården

Lyssna på podden

Evelinas och Lovisas sommaravsnitt

Avsnitt 3 handlar om sommaren, hur vi undviker att få urinvägsinfektion i samband med bad, hur vi packar för att resa iväg & hur det är att visa sig i bikini. Lovisa och Evelina pratar.

Kisseripodden sommar avsnitt 3

Att leva med neurogen blåsrubbning, och blåsexstrofi som både ung och tjej.

Lyssna på podden

Charlotte Gregmars blogg

Charlotte fick ulcerös kolit våren 2014, blev akut opererad hösten 2016 och fick en ileostomi. Läs gärna bloggen där hon skriver om sina äventyr med Stevie Stomin, som hon döpt sin ileostomi till!

Charlottes blogg

Om livet som ung med kronisk sjukdom och stomi

Läs bloggen

Max operation

I denna film delar Max med sig av sin resa när han genomgår en urostomi-operation. Han berättar om sina erfarenheter inför och dagarna efter operationen.

Filmen ligger på Youtube

Titta på videon

Rutinkontroll, träning och läckage

I detta avsnitt pratar Evelina och Lovisa om rutinkontroll efter blåsförstoring, hur det fungerar att träna med blåsexstrofi och neurogen blåsrubbning samt om urinläckage.

Kisseripodden avsnitt 4

Rutinkontroller m.m.

Lyssna på podden....

Sidan redigerades senast: 2024-01-16