Bli medlem

Bli medlem hos oss! Som medlem får du tillgång till hela vår medlemsinriktade verksamhet, på nationell såväl som lokal nivå. Samtidigt bidrar du genom ditt medlemskap till att vi kan fortsätta driva vårt viktiga påverkansarbete!

Vad får jag som medlem?

Som medlem kommer du att tillhöra en region/länsförening, oftast där du har din hemadress. Några föreningar har dessutom lokalföreningar och då har du även behörighet där. Region/läns/lokalföreningarna anordnar regelbundet medlemsträffar, utflykter och aktiviteter där du som medlem har chans att träffa andra med liknande erfarenheter, utbyta erfarenheter och knyta nya bekantskaper! Det anordnas även informationsträffar och föreläsningar. Genom region/läns/lokalföreningarna har du också möjlighet att på regional och lokal nivå påverka ILCO:s verksamhet och aktiviteter genom att göra din röst hörd och vara aktiv i föreningsarbetet.

ILCO anordnar på nationell nivå läger och träffar för majoriteten av våra medlemsgrupper, såsom unga vuxna och barn och familj. Dessa får du också tillgång till genom ditt medlemskap.

Genom förbundet får du vår medlemstidning ILCO-magasinet! Tidningen kommer ut med fyra nummer årligen och varje nummer belyser ett tema som är relevant för dig som medlem. 

Du får också ett exemplar av kok- och inspirationsboken "Vissa har andra utvägar"!

Modellerna i boken har eller har haft stomi och har ställt upp via ILCO-förbundet och flera av dem är medlemmar i ILCO. De gör det med glimten i ögat och för din skull! Om du synar bilderna extra noga så har de sina stomipåsar på sig, dock något "pimpade".

Utöver detta får du som medlem också ett OSTOMY CARD. Kortet är på engelska och förtydligar att bäraren har stomi, vilket kan vara hjälpsamt vid resor för att kunna få tillgång till toalett m.m.

Som medlem i ILCO kan också genom Folksam få ett förmånligt pris på hemförsäkring, samt medlemsbarn - en barnförsäkring som kan fås utan hälsoprövning. Detta är försäkringar som Folksam utformat i samarbete med Funktionsrätt Sverige, där ILCO är en av medlemsorganisationerna. Länkarna till försäkringarna hittar du här nedan:

Länk till Folksams barnförsäkring

Länk till Folksams hemförsäkring

Vad kostar medlemskapet?

Medlemsavgift för enskild är 250 kr/år.

Familjemedlemskap är 350 kr/år för hela familjen. 

Information om medlemskap

Du kan anmäla dig direkt här nedan i formuläret eller genom att kontakta vårt kansli för att lämna dina uppgifter så skickar vi ett inbetalningskort. När du blivit medlem får du senaste ILCO-magasinet, kok- och inspirationsboken, ostomy-card och lite allmän information. Välkommen med din anmälan!

De obligatoriska fälten markerade med stjärna måste vara ifyllda.

För barn upp till 18 år är det viktigt att det är barnet som blir medlem, bland annat för att vi ska kunna skicka inbjudan till familjedagar och läger. Minst en förälders namn måste också anges.

Anmälan om medlemskap

Sidan redigerades senast: 2023-08-22