Bli medlem

Vårt främsta mål är att företräda dig med diagnos i tarmkanalen eller urinvägar, stomiopererad eller inte, inför myndigheter och andra instanser. I länsföreningarna hålls sammankomster som ger dig personliga kontakter och stöd till dig och närstående.

Vad får jag som medlem?

Som medlem kommer du att tillhöra en region/länsförening, oftast där du har din hemadress. Några föreningar har dessutom lokalföreningar och då har du även behörighet där.

I våra stadgar står att våra uppgifter är bland annat: Att skapa och upprätthålla kontakt med sjukvårdens huvudmän och sjukvårdspersonal, att verka för att sjukvårdsindustrin, sjukvårdens huvudmän och att distributionsleden tillhandahåller individuellt anpassade bandage och andra hjälpmedel. Även att verka för och bidra till vetenskaplig forskning och utveckling inom ILCOs verksamhetsområde är en uppgift som ILCO har inför sina medlemmar.

Genom förbundet får du medlemstidningen ILCO-magasinet, som utkommer fyra gånger per år, i brevlådan. Dessutom får du Ostomy card, som är bra att ha som identitetshandling när du till exempel är i behov av en toalett. När du reser och har ditt bandage i handbagaget kan det vara användbart och om du råkar ut för visitering på flygplatsen. Texten är på engelska så du kan använda det internationellt.

Du kan inte kräva något genom Ostomy card-kortet men det kan vara lättare att få hjälp och förståelse.

Ostomy cardFram- och baksida på ostomy card.

Du får också kok- och inspirationsboken "Vissa har andra utvägar".

Modellerna i boken har eller har haft stomi och har ställt upp via ILCO-förbundet och flera av dem är medlemmar i ILCO. De gör det med glimten i ögat och för din skull! Om du synar bilderna extra noga så har de sina stomipåsar på sig, dock något "pimpade".

Som medlem i ILCO kan också genom Folksam få ett förmånligt pris på hemförsäkring, samt medlemsbarn - en barnförsäkring som kan fås utan hälsoprövning. Detta är försäkringar som Folksam utformat i samarbete med Funktionsrätt Sverige, där ILCO är en av medlemsorganisationerna. Länkarna till försäkringarna hittar du här nedan:

Länk till Folksams barnförsäkring

Länk till Folksams hemförsäkring

Vad kostar medlemskapet?

Medlemsavgift för enskild är 250 kr/år.

Familjemedlemskap är 350 kr/år för hela familjen. 

Information om medlemskap

Du kan anmäla dig direkt här nedan i formuläret eller genom att kontakta vårt kansli för att lämna dina uppgifter så skickar vi ett inbetalningskort. När du blivit medlem får du senaste ILCO-magasinet, kok- och inspirationsboken, ostomy-card och lite allmän information. Välkommen med din anmälan!

De obligatoriska fälten markerade med stjärna måste vara ifyllda.

För barn upp till 18 år är det viktigt att det är barnet som blir medlem, bland annat för att vi ska kunna skicka inbjudan till familjedagar och läger. Minst en förälders namn måste också anges.

Anmälan om medlemskap

Sidan redigerades senast: 2022-05-13