Vilka är vi?

Om oss

ILCO Tarm- uro- och stomiförbundet är en intresseorganisation som bildades 1965. Det hela började hösten 1962 då den första "kretsen" bildades i Kristianstad. Det kallades kretsar innan lokalföreningarna bildades vilket skedde 1973. 2018 bytte organisationen namn till det vi har idag för att täcka in fler diagnoser.

Våra region- och länsföreningar

I region- och länsföreningarna förs en aktiv verksamhet och det skiljer mellan de olika föreningarna. Några har till exempel barn- och ungdomsaktiviteter och andra har många föreläsningar med intressanta personer. Det kan vara studiecirklar i olika ämnen, föreläsningar och resor. Ofta bjuds produktföretagen in att informera.

Kontakta oss

Du är välkommen att kontakta oss via e-post eller telefon. Vi har kontor i Sundbyberg och där kan också besöka oss. Vi finns på plats måndag-fredag mellan 9-12.

Bli medlem

Vårt främsta mål är att företräda dig med diagnos i tarmkanalen eller urinvägar, stomiopererad eller inte, inför myndigheter och andra instanser. I länsföreningarna hålls sammankomster som ger dig personliga kontakter och stöd till dig och närstående.

Press

Här kommer vi att presentera pressbilder på förbundsstyrelsen när kongressen har varit i september 2020. Vi kommer också att stå till tjänst med nya pluggannonser när de är färdiga för lansering.