Vad gör vi?

Regionalt

Barn- och familjeverksamheten

Har du ett barn med en sjukdom eller missbildning i urinvägar eller tarmsystem? ILCO bedriver verksamhet för dessa barn med familjer, oavsett om barnet har stomi eller ej. Vi arrangerar temakvällar, barn- och tonårsläger och familjedagar varje sommar.

Unga vuxna

Är du i åldern 18-35 år? Har du någon sjukdom i urinvägar eller tarmkanal? Har du genomgått någon operation på grund av problem i urinvägar eller tarmkanal? Har du stomi? Vår huvuduppgift är att ordna roliga och intressanta träffar för dig mellan 18 och 35 år.

Stöd och rådgivning

Ibland kan situationer i livet kännas svåra att hantera, då kanske du behöver någon att prata med? Som medmänniska finns vi i ILCO för dig – genom vår stöd- och rådgivningsverksamhet och olika Facebookgrupper. Här får du också information om samhällets stöd, stomimottagningar och annat.

Informationsmaterial

ILCO har enkla informationsbroschyrer i pdf-filer för de olika stomityperna tillgängliga för dig att ladda ner, såväl som en broschyr om tarmsvikt. Vi har också broschyrer gällande barn- och familjeverksamheten.

Webbinarium, seminarium och föreläsningar

Här hittar du webbinarium, seminarium och föreläsningar som vi antingen medverkat i eller anordnat.

Påverkansarbete

ILCO:s uppgift är att verka utifrån en humanistisk värdegrund enligt FN:s konvention om rättigheter för människor med funktionsnedsättning, bland annat genom att påverka samhällsplaneringen för att tillgodose medlemmarnas sociala situation inom alla samhällsområden såsom arbete, utbildning, boende, kommunikation, kultur mm.

ILCO-fonden och projekt

Vi har under åren haft flera projekt, bland annat med stöd från Allmänna Arvsfonden. Barn- och familjeprojektet och stöd- och rådgivningsprojektet är några. På denna sidan har vi också samlat olika reportage inom våra områden och här finns också en del intressanta forskningsprojekt.

Var finns vi representerade?

Att samarbeta med andra är viktigt. Då blir man starkare i sitt budskap. Att samarbete med organisationer som arbetar mot liknande mål som vi har, känns meningsfullt. Vi är stolta över att på olika sätt samarbeta med Funktionsrätt Sverige, Nätverket mot Cancer, Folkhälsodalen och andra. ILCO-förbundet är också en av Cancerfondens 28 huvudmän.

ILCO-magasinet

Vår medlemstidning ILCO-magasinet utkommer med fyra nummer per år. Varje nummer innehåller ett intressant tema inom våra områden. Redaktionen har god kunskap om hur det är att leva med stomi och tillgång till god expertis inom våra andra olika intresseområden.

Webbshop

I vår webbshop kan du köpa tarmpins samt vår kok- och inspirationsbok både på svenska och engelska. Nu kan du också köpa digitala Bingolotter direkt här på sidan. Då stödjer du samtidigt ILCO med 15:- per lott.

Poddar

Här hittar du poddar inom olika områden.

Sidan redigerades senast: 2023-01-02