Poddar

Här hittar du poddar inom olika områden.

Stomipodden

Häng med när M Cares stomiterapeuter snackar själva eller pratar med olika intressanta, inbjudna gäster! Efter flera år som stomiterapeuter delar de med sig av sina erfarenheter och tips till dig som har stomi eller som vill lära dig mer om livet med stomi.

Här finns tex avsnitt om hudvård, vad är en stomi, leva ett aktivt liv med stomi, frågor till stomiterapeut och ordförande i ILCO Västra Götaland, sex och samlevnad m.m.

Stomipodden 

Kisseripodden

Podden är gjord två tjejer och som handlar om kisseriproblem i alla dess former.

Mailadress: Kisseripodden@gmail.com

Kisseripodden

Övriga poddar

Vill öka chansen till ett gott liv efter tarmcancer

Eva Angenete, professor i kirurgi, och specialiserad på tjocktarms- och ändtarmscancer. Hennes forskning är bred, och hon vill förbättra både behandling och livskvalitet för människor som drabbas.

Livskvalité efter tarmcancer

Från Sahlgrenska akademins pod Akademiliv

Lyssna på podden

D-vitamin – inte bara för skelettet

Att D-vitamin är viktigt för att vi ska kunna bygga upp ett starkt skelett har vi känt till länge. Men nu börjar det komma forskningsfynd som tyder på att D-vitaminbrist kan bidra till en mängd andra sjukdomar.

D-vitamin – inte bara för skelettet

Från poddserien: Vetenskap och Hälsa

Lyssna på podden....

Tarmmissbildning och smärta hos barn

Camillas son föddes med missbildning på tarmen vilket har inneburit flera operationer och sjukhusvistelser. Hon berättar om hur det är att få beskedet att ens nyfödda barn måste opereras och hur hon hanterat att sonen haft smärta efter operationerna

Camillas son föddes med missbildning på tarmen

Från podden "Vi följer livet" från Skånes universitetssjukhus

Lyssna på podden

Patientorganisationers betydelse

Karolin och Monica är båda föräldrar till barn med Hirschsprungs sjukdom. Monicas son föddes 1966 och Karolins son 2011. Monica och Karolin berättar om sina olika upplevelser och hur de hittat stöd i patientorganisationer och Facebookgrupper.

Föräldrar till barn med Hirschsprungs sjukdom

Från podden "Vi följer livet" från Skånes Universitetssjukhus

Lyssna på podden....

Cellen som orsakar inflammatorisk tarmsjukdom

Inflammatorisk tarmsjukdom, IBD, är en kronisk sjukdom som uppstår när immunsystemet i tarmen löper amok. Jenny Mjösberg och hennes forskare på Karolinska Institutet studerar en celltyp som kallas för ILCs, som har stor påverkan på sjukdomen.

Se filmen med en av Framtidens forskningsledare!

Stiftelsen för strategisk forskning SSF presenterar podden

Lyssna på podden....

Våra vänner tarmbakterierna

Vi lever i ett symbiosförhållande med våra tarmbakterier. Men vad är det för tjänster de gör och vad händer om den finstämda balansen i tarmen rubbas? Kan vi hålla oss friska genom att tillföra nyttiga bakterier eller styra dem med vad vi äter? Vi har träffat Bengt Jeppsson, professor emeritus och tidigare överläkare.

Våra vänner tarmbankterierna

Från poddserien: Vetenskap och Hälsa

Lyssna på podden....

Sidan redigerades senast: 2023-04-28