Stomidagen 2014

Stomidagen 2014

Årets stomidag anordnades den 4 oktober på Scandic hotell i Västerås.

Ett åttiotal personer hade anmält sig till denna stomidag och det blev nästan fullt i salen. Förbundsordförande Bo Karlsson hälsade alla välkomna och därefter presenterade de deltagande bandageföretagen Axotan, B Braun, Capero, Coloplast, Dansac, M Care och 3 M sig och lockade till sina utställningar som fanns i rummet intill den stora salen.

David Svensson, triathlet inom Sverigeeliten, höll ett fängslande, roligt och givande föredag om sin resa från svårt sjuk i ulcerös kolit till triathlet. 

Därefter var det föredrag om stomiterapeutens och kontaktsjuksköterskans viktiga arbete.

Efter en god lunch var det dags för kirurgavdelning 6 Västmanlands sjukhus att berätta om hur de ger sina kolorektalcancerpatienter så god vård att de erhöll tarmcancerpriset i våras.

Dags för läkarna. Professor och överläkare Kenneth Smed, kolorektala enheten och överläkare Botan Hawas vid urologkliniken, informerade om olika diagnoser som kan leda till en stomioperation. Mycket intressant.

Är du intressad att läsa mer om denna dagen så kommer nästa nummer av ILCO-magasinet att ha artikel om det. Tidningen får du i brevlådan om du är medlem. Är du inte det så kan du snabbt göra det här på hemsidan. Bli medlem nu.

2014 år stomipris tilldelades professor och överläkare Kenneth Smed.

2014 år stomipris tilldelades professor och överläkare Kenneth Smed.