Lizzie på Sverigebesök

Lizzie på Sverigebesök

Lizzie Moyo från Zimbabwe, som svenska ILCO har hjälpt med stomibandage, är på besök i Sverige under cirka tre veckor från den 26 november.

Lizzie anlände torsdag den 26 november efter att ha varit på resande fot i fyra dagar. Hon mottogs av ILCOs Marie Stéen och Heini som är god vän och har hjälpt Lizzie att kunna komma till Sverige.

Dagen efter blev det besök på ConvaTecs kontor i Bromma där Leif Thingvall berättade om företaget och deras produkter och Lizzie fick berätta om sin situation i hemlandet. Från Bromma styrdes kosan till ILCO Stockholm och där sammanträffade de med kanslist Susanne Broo och hon informerade om vad hennes jobb innebär och framåt kvällen kom det ytterligare medlemmar. Lizzie visade powerpoint-bilder hon gjort om sin sjukdomshistoria och den positiva vändningen hon uplevde när hon blev stomiopererad 2006. Hon avslutade med att rikta ett stort tack till ILCO.

Veckan därefter hämtade Marie Stéen Lizzie i Stockholm och det körde västerut mot Gislaved där Lizzie under en vecka skall bo hos Marie. Då ska hon besöka Östra Sjukhuset i Göteborg och få lära sig en del stomivård av stomiterapeuterna. Besök kommer också att göras hos professor emeritus Leif Hultén i det forskningscenter där han verkar.

Lizzie på besök på ILCO Stockholms kansli