Familjedagarna 2017

Familjedagarna 2017

Familjedagarna 2017 25-28/5 med 23 familjer på plats.

Vistelsen började som alltid med att familjerna anländer på torsdagen mellan 14 och 17. Därefter samlas vi för lite information och får helgens första uppgift. Familjerna delas in i par där de ska intervjua varandra och presentera den andra familjen för resten av deltagarna. Efter middagen får vi familjer presenterade på nästan lika många sätt som antal familjer.

På fredagsmorgonen är det dags för barnen att få träffa sina fritidsledare och tillbringa resten av helgen med dem. Föräldrarna samlas i grupper för diskussion, något som är mycket uppskattat under familjedagarna. Det är ofta föräldrarnas enda chans till att utbyta erfarenheter med andra föräldrar. Vi hade ett antal bandagefirmor som var här och ställde ut under fredagen. På fredagseftermiddagen är det dags för lite skapande och oj vilken konst det blev! På kvällen blev det fotbollsmatch – Föräldrar mot barnen.

Lördagen bestod i föreläsning om blåsextrofi på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags för Boda Borg, lekland och bad. Lördagskvällen bestod i filmvisning och armbandspyssel.

På söndagen kom vår efterlängtade föreläsare Sören Olsson (författare till Bert och Sune). Han var värd varje krona då han föreläste för föräldrarna (en och annan tår fälldes) och sedan hölls författarbesök med barnen. Efter föreläsningen så avtackades fritidsledare och personal, de är a och o för att en sådan helg ska fungera. Efter lunch så var det dags att ta farväl av alla gamla och nya vänner.

/Malin