Familjedagarna 2015

Familjedagarna 2015

ILCO:s familjedagar slog deltagarrekord med råge i år. Sammantaget var det strax över hundra personer som under Kristi himmelsfärdshelgen intog Karlskoga folkhögskola!

Hugo Milbäck på klätterväggenDet var många nya familjer i år, det säger ju nästan sig självt med tanke på deltagarantalet. Därför passade det extra bra att fortsätta med förra årets inledningsvariant i form av lär-känna-enannan- familj-middag första kvällen. Därefter följde i vanlig ordning en fantastisk långhelg med fritidsledarledda skojigheter för barnen samt prat, reflektioner och utbyten för de vuxna.

Det pratas bland oss vuxna ofta om att vi önskar att familjedagarna ska leda till att barnen med diagnoser delar med sig av erfarenheter och reflektioner mellan varandra. Det var PRECIS det som de gjorde den kvällen, på sitt eget sätt och med sin alldeles egna dagordning.

Det regnade till och från under hela kvällen, men det som hände var tydligen så pass intressant att vissa av barnen valde att hålla sig ute i regnet, kanske bara för att slippa hänga med de vuxna. Och det är PRECIS så som jag hoppas att mina barn ska lära sig om sådant som de kan ha snappat upp den kvällen.

Utdrag ur Pelle Hälljes reportage. Hela reportaget finns i ILCO-magasin nr 3 2015.

Foto: Susanna Milbäclk