Familjedagar 2016

Familjedagar 2016

ILCO:s familjedagar bestod i år av 25 familjer och ca 35 barn. Vi hann med allt ifrån föreläsningar och prat till fotboll och grillning under Kristi himmelsfärdshelgen 2016 på Karlskoga folkhögskola.

Utdrag ur repotaget i ILCO-magasinet från ILCO:s familjedagar 2016:

Under tre dagar går vi från att vara familjer med barn med särskilda behov och ovanliga diagnoser till att bara vara. Här finns inget som är konstigt, utan snarare likheter.

I år var vi 90 personer som samlades på Karlskoga Folkhögskola. De yngsta barnen runt två och de äldsta 14-15 år. Familjelägret är verkligen ett läger för hela familjen. För oss vuxna fylls behovet av att få prata, lyssna, lära och prata än mer medan elever från skolans fritidsledarlinje gör ett fantastiskt arbete med våra barn.

En viktig del för föräldrarna, och i år även en mormor, är alla samtal. Både de spontana och de i samtalsgrupper. Det är skönt att finna tröst, förståelse och få nya insikter av andra vuxna.

Föräldrar till lite äldre barn ser knappt röken av dem från ankomst på torsdagen tills det är dags att åka hem på söndagen. Det är en häftig känsla att se hur både barn som känner varandra sedan tidigare år och barn som kommer för första gången leker, diskuterar och hänger.