Aktuellt

Aktuellt från ILCO

4,7 miljarder till hälso- och sjukvården

Det handlar om en uppdaterad kömiljard för ökad tillgänglighet, satsningar på cancervården, förbättrad patientsäkerhet samt ökad tillgänglighet inom mödrahälso- och förlossningsvården.

Regeringen ger myndigheter i uppdrag att underlätta för läkare i arbetet med läkarintyg

Regeringen vill underlätta för läkare i deras arbete med sjukskrivningar. Försäkringskassan och Socialstyrelsen får därför i uppdrag att genomföra ett antal utvecklingsåtgärder kopplat till läkarintyg.

”Tarmcancerscreening – byråkrati går före liv”

Det är beklämmande att se hur regionpolitiker inte genomför tydliga uppmaningar från myndigheter centralt om screening för tarmcancer, skriver Bo Karlsson, Tarm-, uro- och stomiförbundet.

Möjligt minska stomi efter cancer i ändtarm

Vid operation av cancer högt upp i ändtarmen bör man undvika att göra en tillfällig stomi. Dels är nyttan tveksam i denna patientgrupp, samtidigt som det ofta leder till att fler har permanent stomi på sikt.

TLV får ny generaldirektör

Agneta Karlsson har utsetts till generaldirektör på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV). Hon börjar jobbet nästa vecka.

Ärendekö tvingar personal till övertid

Försäkringskassans handläggningstider för ärenden som gäller individer med funktionsnedsättning har ökat. Nu har personalen beordrats övertid fram till jul.

Rehabilitering efter bäckencancer - ett eftersatt område

Bäckencancerrehabmottagningen i Stockholm tar emot personer med besvär efter behandling av cancer i lilla bäckenet.