Intervju med ILCO Hallands ordförande Mats Persson

Månadens läns/region/lokalföreningsordförande är Mats Persson, ordförande i ILCO Halland. Här nedan kan du läsa en intervju med honom, där han berättar om varför han valde att engagera sig - samt om vad som är på gång i just ILCO Halland!

Faktaruta

Ålder: 65 år
Familj: Sambo och vuxna barn
Bor: Halmstad
Fritid: Hus och trädgård, teknik, samt engagemang i Amnesty

___________________________________________________________________________________

Mats Persson är sedan november 2021 ordförande för ILCO Halland. Han har själv varit medlem i ILCO sedan början av 80-talet och klivet in i ordföranderollen har inneburit många bollar i luften.

– Jag har aldrig tidigare sysslat med föreningsarbete, så jag är helt grön. Första tiden i styrelsen har varit ganska intensiv men samtidigt väldigt givande, berättar han.

Mats är nybliven pensionär – en bidragande faktor till att han valde att engagera sig.

– Nu har jag den tid som behövs för att kunna jobba mer aktivt inom förbundet. Jag kände att jag ville göra en insats för vår förening på nåt sätt, hjälpa till helt enkelt.

I samband med att han blev ordförande, blev Mats även invald i ett antal referensgrupper – något som tog fart direkt. Han är med i referensgrupperna för Regionala Funktionshinderrådet, såväl som för Halmstads kommunala funktionsrättsråd och föreningen Funktionsrätt Laholm. Genom Mats engagemang har ILCO Halland nu kommit igång mer och mer med sin verksamhet – men de är fortfarande i uppstartsskedet och mycket finns kvar att göra.

– Vi i styrelsen vill verkligen att föreningen ska leva vidare, så vi är måna om att göra det vi kan för att våra medlemmar ska känna att de får ut mycket av sitt medlemskap.

Vad har ni på tapeten här framöver?

– Vi spånar kontinuerligt på aktiviteter för våra medlemmar, så mycket är på gång. Något som är spikat redan nu är att vi i slutet av 2022, precis som ifjol, kommer att bjuda in till julbord i laxbutiken i Heberg – det är ett inslag att se fram emot!

Mats deltagande i referensgrupperna har också inneburit fler chanser till aktiviteter för medlemmarna i ILCO Halland. Bland annat är ILCO Halland numera medlemmar i Husknuten, lokaler som region Halland håller i på Nässjögatan i Halmstad. Där anordnas ett antal olika aktiviteter som även ILCO Hallands medlemmar kan delta i, såsom canasta, scrapbooking, målarstunder och resor. Även styrelsearbetet i Funktionsrätt Laholm har inneburit nya aktivitetsmöjligheter, genom att medföra tillträde till föreningens lokaler i Laholm.

Trots att ursprungsplanen inte var att bli ordförande i ILCO Halland, känner Mats att ordförandeskapets bitar börjar falla mer och mer på plats.

– Jag tror det kommer gå att ro det här i land –jag får bra stöd av de andra i styrelsen och vi har allihop väldigt trevligt tillsammans när vi ses. Vi spånar på aktiviteter och så får vi se vart det landar, helt enkelt!

Klicka här för att läsa mer om ILCO Halland!

Sidan redigerades senast: 2022-06-02