Bussresa 30 maj 2015

Bussresa 30 maj 2015

Bussresa 30 maj 2015

ILCO Västmanlands stomiförening trotsar regnet.

Lördagen den 30 maj samlades ett 30-tal förväntansfulla ILCO-medlemmar på parkeringen vid Vallbymuseet för en smakrik resa med förhyrd buss och guide från KE Resor till södra Dalarna. Förvarnade av meteorologerna var de flesta av oss utrustade med lite grövre skor, regnkläder och paraplyer.

Första besöket var kaffe/te med hembakt bröd och chokladpralin hos Muddus Hjortron på Kolarbogård. Flera passade på att köpa hjortsylt med och utan kärnor, havtornsylt samt en hel del annat. Ägaren berättade medryckande på sin norrländska dialekt hur det har kommit sig att han och familjen bosatt sig här och deras framtida planer för gården.

Just när resan fortsatte till Sahlins Struts vid Romme travbana utanför Borlänge kom regnet. Vid framkomsten möttes vi av en guide som visade oss runt för att ”lära” oss allt om strutsar och deras uppfödning av dem. Då hade vi verkligen nytta av våra regnkläder och paraplyer då guidningen skedde utomhus. På gården finns 180 strutsar i olika åldrar, från så gott som nykläckta till fullvuxna. Till lunch fick vi ta för oss av en buffé med strutskött, potatisgratäng och sallad. Besöket avslutades med att vi kunde inhandla charkuterier av strutskött samt produkter gjorda av strutsfjädrar, strutsskinn och äggskal.

På hemvägen gjorde vi ett stopp i Karbenning och Wernergårdens mejeri för att smaka på och inhandla goda ostar direkt från tillverkaren.

Resan fortsatte på mindre vägar ner mot Ängelsberg och delvis genom området som härjades av den stora förödande branden förra året.

Vid hemkomsten till Västerås kunde vi konstatera att alla var nöjda med resan och inköpta varor.

Bjarne Runnström