Vaccin och IBD

Här vill ILCO lämna lite information med anledning av att det förekommer en del diskussioner i media om huruvida personer med IBD ska vaccineras mot covid-19 eller ej.

https://www.crohnsandcolitis.org.uk/news/latest-coronavirus-vaccine-for-people-with-crohns-or-colitis

Ovanstående länk är från "Crohns och Colitis UK - en registrerad välgörenhetsorganisation i England & Wales"

Länken är på engelska men om ni öppnar den i Chrome så kan ni lätt översätta sidan. ILCO Sverige anser att det är en bra välrenommerad sida varför vi kan visa den här.

ILCO kan inte ta ansvar för medicinska råd och/eller andra råd, som skrivs på våra Facebookgrupper och det gäller även denna länk. 

 

Nedanstående information får alla som ansluter till ILCOs slutna Facebookgrupp

ILCO Tarm- uro och stomiförbundet är en ideell organisation för dig som är eller kommer att bli stomi- eller reservoaropererad och för dig som har andra funktionsförändringar i urinvägar respektive tarmsystem.

ILCOs Unga Vuxna vänder sig till ungdomar mellan 18-35 år.

OBS! ILCO tar inget ansvar för medicinska och/eller andra råd som ges i denna FB-grupp. Ta gärna emot råd och tips som medlemmarna ger men FB-gruppen får inte ersätta professionen i såväl somatisk som psykiatrisk omvårdnad.

Har ni problem som ni inte kommer till rätta med ska ni inte tveka att kontakta er läkare, stomiterapeut eller annan vårdkontakt. Och i de fall problemet ligger hos läkare eller mottagning/vårdinrättning skall dessa problem i första hand lösas genom patientförsäkringen och/eller läkemedelsförsäkringen, att således ”hänga ut” en läkare eller vårdinrättning i denna grupp är därför inte acceptabelt.

Lägg gärna in bilder av sår och dylikt i kommentarerna i ert inlägg hellre än direkt i inlägget.

I den här gruppen undanber vi diskussioner om icke vetenskapligt bevisade behandlingsmetoder. Vi ställer oss inte bakom att våra medlemmar ska utlovas resultat som inte har några belägg. Därför diskuteras inte till exempel kollodialt silver hos oss. För medicin och behandlingsmetoder hänvisar vi till läkarkåren. Kom ihåg att alltid informera er läkare om ni trots allt använder andra behandlingsmetoder än vad din läkare vet om. Somliga sådana läkemedel kan krocka med och försvaga effekten av dina övriga mediciner.

Inlägg gällande försäljning, marknadsföring eller annan propaganda för produkter kommer att raderas av administratörerna.

Detta är inget forum för försäljning, dating, erbjudanden om lån etc..

Här vill vi att vi visar varandra respekt, hänsyn, omtanke & kärlek.

För rådgivning kring medicinering och behandling måste vi hänvisa till läkarkåren och deras expertis. I denna grupp diskuterar vi inte "mediciner" som inte är vetenskapligt bevisade att de fungerar, så som kollodialt silver. Informera alltid din läkare om du intar preparat och behandlingsmetoder utöver vad hen har rekommenderat. De mediciner du tar som du köpt själv kan krocka med och försvaga effekten på de receptbelagda du tar.

Insamlingar till olika organisationer eller ändamål måste tas upp med någon av våra administratörer och godkännas av oss innan det läggs upp. Insamlingar till privatpersoner kommer inte att godkännas. För att vi ska kunna godkänna en insamling måste det ske på ett sådant sätt att vi kan garantera att pengarna går dit de ska.

Vill du veta mer om vad som händer i din läns-/lokalförening på ILCO kan du hitta ditt län under: https://www.ilco.nu/region-lansforeningar/

 

 

Sidan redigerades senast: 2021-01-11