Aktuellt

Aktuellt från ILCO

Ågrenska inbjuder till vuxenvistelse tarmsvikt

Vistelsen erbjuder en unik möjlighet att träffas, utbyta erfarenheter, få tillgång till aktuell kunskap och reflektera. Dagarna innehåller föreläsningar och diskussioner om de senaste medicinska rönen, psykologiska och sociala aspekter, information från olika samhällsinstanser. Under varje vistelse genomförs en fokusgruppsintervju för att samla kunskap om vuxna med sällsynta diagnoser och deras behov.

ILCO utkräver politiskt ansvar

ILCO utkräver politiskt ansvar för cancerpatienter som förvägras avgörande behandlingstester

Stomibandage till Zimbabwe.

Ni som vill ge ett ekonomiskt bidrag till en container för att skicka insamlade stomibandage till Zimbabwe kan sätta in pengar på ILCO:s pg: 67 70 10 – 1 eller bg: 5131 – 9697, märk inbetalningen Container till Zimbabwe.

Almedalen: Tarmcancervård - Vet Sverige verkligen bäst?

Dagens Medicin Agenda, ILCO - Tarm- uro- och stomiförbundet, Merck har ett gemensamt seminarium i Almedalen

ILCO-fonden

Information och stadgar för ILCO:s minnesfond

Njutningsfull kok- och inspirationsbok.

Hur är det att leva med stomi? Kan man snorkla med en påse på magen? Påverkas samlivet? Kan man äta som vanligt eller finns det mat man bör undvika? Svaren finns nu samlade i en lustfylld och konstnärlig kokbok som producerats av Kirurg- och urologkliniken på Danderyds sjukhus.

Dags att införa allmän tarmscreening ihela Sverige.

Starta införandet av en nationell allmän tarmcancerscreening för alla kvinnor och män i Sverige i åldern 60-74 under nästa år. Den uppmaningen riktar Regionala cancercentrum i samverkan till landsting och regioner i en färsk utredningsrapport.