Nyhetsarkiv 2017

 • Avancerad barn- och ungdomskirurgi, de får uppdraget

  Det blir Skånes universitetssjukhus och Karolinska universitetssjukhuset som får riksuppdraget att utföra viss avancerad barnkirurgi. Det stod klart efter Rikssjukvårdsnämndens sammanträde på onsdagen.

  Publicerad: 2017-12-18

 • Äldre tarmsjuka får äldre mediciner

  Inflammatorisk tarmsjukdom är vanligt hos äldre och det finns stora skillnader i val av behandling mellan olika åldersgrupper. Patienter över 60 år får oftare kortisonpreparat i stället för nyare mediciner som påverkar immunsystemet. Det visar forskare vid Karolinska Institutet i en stor registerstudie, som publiceras i Gastroenterology .

  Publicerad: 2017-11-13

 • Fler får tarmsjukdom, men färre behöver opereras

  I dag får fler patienter med tarmsjukdomen ulcerös kolit behålla tarmen och slipper operation. Samma studie av Carl Eriksson, doktorand vid Örebro universitet, visar också att det är 10 gånger fler som har sjukdomen i dag än på 60-talet.

  Publicerad: 2017-10-17

 • Debattartikel om tarmsvikt

  Ordförande Bo Karlsson har medverkat i en debattartikel om tarmsvikt.

  Publicerad: 2017-10-10

 • Inflammatorisk tarmsjukdom i barndomen kopplat till ökad cancerrisk

  Barn som insjuknar i inflammatorisk tarmsjukdom (ulcerös kolit eller Crohns sjukdom) har ökad risk för cancer, både i barndomen och senare i livet. Det visar en studie från Karolinska Institutet som publiceras i den ansedda tidskriften The BMJ.

  Publicerad: 2017-09-25

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5.

Annonser. Klicka på annons för att komma till företagets hemsida.

Coloplast
Mediplast
Coloplast 2
Hollister