Nyhetsarkiv 2012

 • Vissa tarmbakterier skyddar oss mot stroke

  Vilka bakterier vi har i tarmen påverkar risken för att vi ska drabbas av hjärt-kärlsjukdomar. Vissa bakterier producerar antioxidanter som skyddar mot sjukdomarna. Det visar forskare vid Chalmers och Göteborgs universitet, i en studie som har publicerats i tidskriften Nature Communications.

  Publicerad: 2012-12-13

 • Ballongvidgning kan ersätta operation

  I en avhandling vid Örebro universitet visar Anders Gustavsson att ballongvidgning i många fall kan ersätta operation vid Crohns sjukdom, en kronisk inflammatorisk tarmsjukdom. Han har också visat att rökare löper avsevärt större risk att tvingas till ny behandling eller operation. Mynewsdesk 13 dec 2013

  Publicerad: 2012-12-13

 • Tarmfloran kan ge stroke

  Enligt nya forskningsrön kan tarmfloran göra så att vi drabbas hjärt- och kärlsjukdom. Tarmfloran ser olika ut hos patienter som drabbats av stroke jämfört med människor som är friska.

  Publicerad: 2012-12-06

 • Sverige bygger - men inte för alla

  Fler bostäder – men otillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Det kan bli resultatet efter Boverkets översyn av byggreglerna för studentbostäder och smålägenheter. Handikappförbunden riktar nu skarp kritik mot regeringen som man tycker ställer grupper mot varandra.

  Publicerad: 2012-12-03

 • Abbotts Humira godkänt i Europa

  Abbotts Humira® (adalimumab) godkänt i Europa för svår aktiv pediatrisk Crohns sjukdom (CD) HUMIRA är det första biologiska läkemedlet för egenadministrering i hemmet som godkänns i EU för behandling av pediatrisk Crohns sjukdom Godkännandet gäller den nionde indikationen i EU för HUMIRA för behandling av en immunmedierad inflammatorisk sjukdom

  Publicerad: 2012-12-02

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Annonser. Klicka på annons för att komma till företagets hemsida.

Hollister
Coloplast
Mediplast
Dansac
Coloplast 2