Nyhetsarkiv 2011

 • Riksdagen sa ja till höjning

  Riksdagen beslutade på måndagen att höja högkostnadsskyddet inom den öppna hälso- och sjukvården och för läkemedel till 1 100 kr respektive 2 200 kronor.

  Publicerad: 2011-12-22

 • Sparande drabbar barnakuten

  Var tredje läkare försvinner från barnakuten när SU måste spara. Nu väntas stängda mottagningar, inställda operationer och längre väntetider för de yngsta patienterna. För de unga patienterna innebär det att många planerade operationer ställs in. Det kan till exempel handla om operationer av bråck, förhudsförträngning, stomi, olika hudingrepp och hudplastik. Åtgärder som inte behöver vara så kroppsligt besvärliga men som barnen ofta mår väldigt dåligt av psykiskt.

  Publicerad: 2011-11-30

 • Tvillingstudier ska avslöja orsaker till tarmsjukdomar

  Örebroforskaren och läkaren Jonas Halfvarson får 1,8 miljoner kronor av Vetenskapsrådet för att undersöka orsakerna till svåra tarmsjukdomar som ulcerös kolit och Crohns sjukdom. Studien, som baseras på tvillingpar med inflammatorisk tarmsjukdom, ska bland annat visa vilka ärftliga faktorer som ligger bakom sjukdomarna.

  Publicerad: 2011-11-30

 • Apoteksinfo.nu

  I media har det rapporterats mycket om att Apoteket ABs IT-system och hemsida för tillfället inte fungerar. Att hemsidan ligger nere har lett till att allt fler besökare istället använder den oberoende sidan http://www.apoteksinfo.nu för att hitta sitt närmaste apotek.

  Publicerad: 2011-11-28

 • Regeringen fortsätter att stärka cancervården

  Regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, har inom ramen för den nationella cancerstrategin fattat beslut om en ny överenskommelse för 2012. Därmed fortsätter arbetet med att förstärka cancervården.

  Publicerad: 2011-11-26

Fler nyheter

Gå till sida: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11.

Annonser. Klicka på annons för att komma till företagets hemsida.

Hollister
Coloplast
Mediplast
Dansac
Coloplast 2